predraw konferencija nis davis cup reprezentacije Srbije2Zimonjić: Možemo da ponovimo uspeh iz 2010.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić rekao je danas da četvrtfinalni duel sa selekcijom SAD neće biti nimalo lak, ali da uprkos tome veruje da nacionalni tim može da ponovi uspeh iz 2010. godine i osvoji trofej Dejvis kupa.
-Verujem da sa Novakom, koji je najbolji teniser na svetu, i iskustvom koje imamo, možemo da ponovimo taj uspeh. Uostalom, zato smo ovde. Imamo dobar tim i verujem da možemo da igramo sa svima, bez obzira na protivnika i domaći ili gostujući teren – rekao je Zimonjić na konferenciji za medije u Bojsiju, dodajući da bi novi trijumf u Dejvis kupu predstavljao neverovatno iskustvo.
-Moramo da iskoristimo period kada Srbija ima mnogo uspešnih tenisera. Ko zna kada ćemo ponovo imati ovakvu generaciju, možda nikada – istakao je on.
Zimonjić je napomenuo da očekuje teške duele protiv američkih tenisera, posebno u subotu kada će na megdan izaći najboljem svetskom dublu, braći Majku i Bobu Brajanu.
-Braća Brajan ne prave previše grešaka, dobro pokrivaju teren, odlično se međusobno pomažu prilikom serviranja, igraju zajedno od rođenja i zato su najbolji. Oni su definitivno favoriti, ali ulazimo u meč sa verom da možemo da pobedimo. Mislim da imamo dobar tim, bez ozbira s kim ću nastupiti – objasnio je Zimonjić.
Iskusni srpski teniser je naveo da je na terenu malo teže kontrolisati lopticu zbog nadmorska visine u Bojsiju.
-Uslovi su normalni za ovu vrstu podloge i nadmorsku visinu na kojoj se igra. Loptica odskače malo više nego obično, ali kako više vremena budemo provodili na terenu, lakše ćemo je kontrolisati. Kako nama, tako i njima, i oni će morati da se suoče sa istim problemima – zaključio je Zimonjić.
Četvrtinale Dejvis kupa između SAD i Srbije na programu je od 5. do 7. aprila, dok će žreb biti održan sutra od 20 sati po našem vremenu.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2012, Ðoković: Osećam se sjajno, jedva čekam duel sa Nadalom