endi_rodik_1ATP MAJAMI, SERIA 1.000

Rodik: Nadal me naterao da rizikujem u svakom poenu

 

Američki teniser Endia Rodika nastavlja sjajnu seriju. Igra će Rodik drugu uzastopno finale na ATP turnirima a oba su iz Masters serije 1.000. U Indian Velsu nije imao odgovora na Hrvata Ivana Ljubičića, a ovom prilikom će priliku za trofej tražiti u meču protiv čeha Tomaša Berdiha koji je u drugom polufinalu bio bolji od Robina Soderlinga sa 2:0 u setovima (6:2, 6:2).

Povezana vest:  WTA ČARSLTON, JJ protiv Galovic u drugom kolu

Pre ulaska u finale pobedio je u polufinalu Rafaela Nadala 4:6, 6:3, 6:3. Jednom je izgubio servis u meču, ali je zato došao do 62. osvojenog gema u zadnjih 64 koje je servirao. Došao je i do trećeg finala u 2010. godini (San Hose, Indian Vels i Majami), a pobedio je na prvom turniru godine u Brisbejnu.

Rodik je došao do 25. pobede u godini (rekorder je među teniserima), skupio je četiri poraza, a u Majamiju je uspehom protiv Nadala došao do skora od 30-9 u karijeri.

Povezana vest:  Đoković: Brzo ću se vratiti na pravi put

-Morao sam rizikovati baš u svakom poenu. Vrlo brzo sam to video i Nadal me naterao da moram tako igrati – rekao je Rodik posle treće pobede u osmom meču protiv Nadala.

-Iznenadio me. Nakon što je napravio prvi brejk i zaigrao je daleko agresivnije. Ja i nisam imao previše igre na njegovom servisu. Ipak, zadovoljan sam. Dva polufinala za redom na američkom betonu nisu loša vest za mene. Mogu nešto sebi prebaciti ali u globalu bih trebao biti sretan posle Indian Velsa i Majamija – rekao je Nadal posle poraza.

Povezana vest:  Hingis se vratila na teren pobedom