Zimonjic i BozoljacZimonjić: Moja najslađa pobeda u Dejvis kupu

Srpski teniser Nenad Zimonjić posle sinoćnje pobede u dublu sa Ilijom Bozoljcem protiv Amerikanaca Boba i Majka Brajana nije krio da je ostvario najslađu pobedu u Dejvis kup karijeri.
-Svakako da je ovo najveća pobeda u mojoj Dejvis kup karijeri, jer ne postoji teži protivnik od braće Brajan, i to na njihovom terenu. Drago mi je i zbog Ilije, ostvario je najveću pobedu u svojoj karijeri i srećan sam što sam u prilici da mu pomognem, jer sam tako radio i sa drugim mlađim momcima, Novakom, Jankom, Viktorom… Drago mi je zbog njega, on je veliki potencijal, ima odlične pridispozicije, a do sada je imao dosta pehova sa povredama, imao je i finansijske probleme, da organizuje ceo tim. Sada je opet u uzlaznoj putanji, osvojio je tri fjučerša pre dolaska ovde i to je doprinelo njegovom samopuzdanju- poručio je Zimonjić.
Ilija Bozoljac, koji je sjajnom igrom postao novi veliki ljubimac srpskih navijača priznao je da ne igra često dubl i dodao da je uživao na terenu.
-Igram dubl samo kad imam dobrog partnera, a Nenad to definitivno jeste. Igrali smo sjajno, super, nisam imao nijednu zamerku, čak i da smo izgubili ne bih promenio mišljenje. Nije bilo treme, ja sam euforičan na terenu, ali pred meč nemam veliki pritisak, da ne mogu da zaspim i slično. Jedva sam čekao da zaigram i presrećan sam zbog pobede.
Zimonjić i Bozoljac posle velike borbe savladali su braću Brajan sa 7:6 (7:5), 7:6 (7:1), 5:7, 4:6, 15:13 i doneli prednost Srbiji od 2:1 u četvrtfinalu Dejvis kupa.
Večeras su na programu odlučujući singl mečevi, od 20 sati na teren će Novak Đoković i Sem Kveri, a potom Džon Izner i Viktor Troicki.

Povezana vest:  Kvitova donela prednost Čehinjama