obradovic PRE DRAW PRESS 02

Obradović: Nema euforije, pritisak na Amerikancima

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da u ekipi nema euforije posle pobede u dublu i da su svi koncentrisani na odlučujuće singl mečeve.
-Vodimo sa 2:1 i u odlučujuće mečeve ulazimo bez euforije. Ima pritiska, ali sigurno da je veći kod Amerikanaca, oni gube, a prvi meč igra Novak, najbolji igrač sveta, sa vetrom u leđa koji je dobio od Bozoljca i Zimonjića – rekao je Obradović na konferenciji za medije.
On je dodao da je Zimonjić protiv braće Brajan sigurno odigrao najbolji meč u Dejvis kupu, a da se Bozoljac pokazalo kao pravo rešenje.
-Dosta smo razgovarali, analizirali, kako naći pravog partnera za Nenada, jer je do sada uvek dobijao umornog singl igrača sa kojim ne igra na turu. Bilo je teško napraviti kombinaciju za Nenada, ali ovog puta smo išli na kartu da se poštede Novak i Viktor. Ilija poslednjih meseci ozbiljno trenira, ima sjajan tim koji radi sa njim, a sa druge strane Nenad je već sa sedam različitih partnera pobeđivao braću Brajan i znao je šta treba da se radi – poručio je Obradović.
Večeras su na programu odlučujući singl mečevi, od 20 sati na teren će Novak Đoković i DŽon Izner, a potom Sem Kveri i Viktor Troicki.

Povezana vest:  ATP LISTA, Djoković drugi, Marej uvećao prednost