Novak Djokovic IV 2013

Đoković sutra na egzibiciji protiv Mareja?

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sutra će u Monte Karlu odigrati egzibicioni meč protiv Endija Mareja, najavio potpredsednik za odnose sa medijima i marketing Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) Nikola Arzani. Arzani je na Tviteru napisao da će se Đoković i Marej sastati u egzibiciji na trgu Kazino od 11 sati, a taj duel trebalo bi da predstavlja uvertiru pred start masters turnira, koji se u kneževini Monako igra od 15. do 21. aprila za nagradni fond od 2,7 miliona evra.
Đoković se očigledno spreman vraća na teren i brzo oporavlja od povrede zadobijene na četvrtfinalnom meču Dejvis kupa između reprezentacija SAD i Srbije prošlog vikenda u Bojsiju.
Srpski teniser iskrenuo je zglob prilikom doskoka u duelu protiv Sema Kverija, ali je posle lekarske intervencije stisnuo zube i pobedio Amerikanca, osvojivši odlučujući poen za Srbiju, pobedu od 3:1 i plasman u polufinale Dejvis kupa.
Reprezentacija Srbije u borbi za finale dočekuje selekciju Kanade, od 13. do 15. septembra u Beogradskoj areni.
Masters u Monte Karlu počinje u ponedeljak, a egzibicija sa Marejem trebalo bi Đokoviću da posluži kao provera koliko je njegov zglob spreman za opterećenja na šljaci.

Povezana vest:  WTA TOKIO, Ubedljiv poraz Bojane Jovanovski