Novak Djokovic IV 2013

Đoković: Očekivao sam da će biti teško na startu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je očekivao težak meč protiv Mihaila Južnjog u svom prvom meču na šljaci ove sezone. Đoković je na mastersu u Monte Karlu pobedio Rusa sa 2:1 u setovima (4:6, 6:1, 6:4), ali je uložio mnogo truda dok nije srušio otpor protivnika, ponajviše zbog činjenice da je tek zalečio povredu zgloba.
-Videlo se da ni fizički ni psihički još nisam potpuno spreman, daleko sam od maksimuma. Proteklu nedelju proveo sam uglavnom na terapijama, bilo je neizvesno mogu li uopšte da učestvujem na turniru. Pobedio sam ‘na mišiće“ – izjavio je srpski teniser.
Đoković je protiv Rusa igrao uz dosta opreza, sa oscilacijama i primetno nervozan, vodeći računa o „rovitom“ zglobu, kojeg je iskrenuo pre deset dana u duelu sa Semom Kverijem tokom četvrtfinalnog susreta Dejvis kupa između SAD i Srbije u Bojsiju.
-Moja igra danas nije bila na željenom nivou. Očekivao sam da će, otprilike, biti ovako, ali najvažnije je da sam pobedio. Verujem da će u nastavku takmičenja biti bolje – kazao je svetski broj jedan i dodao da u Monte Karlu igra s posebnim motivom.
-Ovaj turnir ima posebno mesto u mojoj karijeri. Živim ovde, nikada nisam osvojio masters u Monte Karlu. Videćemo, najvažnije je da nemam problem sa povredom, da budem spreman i skoncentrisan. Verujem da će biti bolje – poručio je Đoković.
Prvi teniser sveta je pobedom nad Južnjim izborio plasman u osminu finala, gde čeka boljeg iz duela u kojem danas igraju Argentinac Huan Monako i Letonac Ernests Gulbis.

Povezana vest:  Djoković preko Manarina do trećeg kola Vimbldona