Andy MurrayFederer i Marej ne bi imali ništa protiv gej tenisera

Teniseri Rodžer Federer i Endi Marej rekli su danas da ne bi imali ništa protiv ako bi neko od igrača priznao da je homoseksualac.
Drugom i trećem igraču sveta ovo pitanje je postavljeno danas u Rimu, a izazvano je time što je košarkaš Džejson Kolins iz NBA lige priznao da je gej i postao prvi aktivni američki sportista koji je otkrio svoju homoseksualnost.
-Mislim da ne bi bilo problema. Vrlo smo opušteni. Ne igramo timske sportove i stalno se viđamo. Vrlo smo otvoreni…Ne znam da li ima nekih gej igrača. Od onoga što sam čuo, nema. Ali, i to bi moglo da se promeni zbog slučaja u NBA – rekao je Federer.
Tokom prethodnih decenija teniserke su otkrivale javnosti svoju seksualnost, a među njima i velikanke Martina Navratilova i Bili Džin King, kao i poslednjih godina Ameli Morezmo.
Kada je 34-godišnji Kolins prošlog meseca otkrio da je gej, dobio je poziv i predsednika SAD Baraka Obame, koji mu je čestitao i kazao mu da je ponosan na njegovu hrabrost.
-Mislim da su se svi popravili u prihvatanju toga. Sve više igrača ‘izlazi’ (žargonski izraz za otkrivanje seksualnosti) i mislim da mora da postoji bar neki igrač koji je gej. Iz razgovora sa drugima, mislim da niko ne bi imao problema sa tim – rekao je Marej.

Povezana vest:  Troicki i Čilić uspešni u dublu