Novak Djokovic Monte-Carlo

Đoković s lakoćom do osmine finala mastersa u Rimu

Novak Đoković se plasirao u osminu finala turnira masters serije u Rimu pošto je danas u drugom kolu savladao Španca Alberta Montanjesa sa 2:0 u setovima – 6:2, 6:3. Najbolji teniser sveta s lakoćom je obavio posao u startnom meču i bez ikakvih problema savladao španskog veterana nakon jednog sata i 10 minuta igre. Bila je to peta pobeda Đokovića u isto toliko dosadašnjih duela protiv 32. godišnjeg Montanjesa, trenutno 89. na ATP listi.
Posle nešto čvršćeg otpora na početku susreta, Montanjes je „načet“ u petom gemu, kojeg je Srbin dobio bez izgubljenog poena. Usledio je potom i brejk Đokovića, takođe „s nulom“, i Španac nakon toga kao da je odustao od dalje borbe.
Svetski broj jedan je u nastavku duela superiornom igrom rutinski „dotukao“ podređenog rivala, iskoristivši as udarcem prvu mec loptu. Đoković u osmini finala igra sa boljim iz meča u kojem se Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov sastaje sa pobednikom duela između Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Argentinca Karlos Berloka. Masters u Rimu igra se za ukupan nagradni fond od 3,2 miliona evra.

Povezana vest:  WTA MAJAMI, Kuznjecova lako do osmine finala u Majamiju