Bojana Jovanovski 2012 1

Jovanovski podvigom u drugom kolu Rima

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Rimu, pošto je pobedila devetu igračicu sveta Dankinju Karolinu Voznijacki sa 2:6, 6:4, 7:6 (7:5). Jovanovski je napravila pravi podvig uspevši u trećem odlučujućem setu posle četiri vezana gema za Voznijacki da izjednači, a potom ostvari i najvredniju pobedu u karijeri.
Srpska teniserka je praktičnio bila na ivici poraza, uz povredu koja je zahtevala bandažiranje mišića kod 3:0 za Voznijacki u odlučujućem setu.
Sve to nije poremetilo 48. na WTA rang listi. Počela je da servira i riternira kao nikada u meču, iznenadivši Voznijacki koja je očigledno mislila da ima vremena da zaustavi „zahuktali voz“ srpske teniserke -budući da je vodila sa 4:0. Jovanovski je došavši do 4:4 malo popustila u koncentraciji, dopustila Voznijacki da napravi brejk (4:5), ali se zato odmah vratila „na kolosek“, uzela servis protivnici i u taj brejku još jednom preokrenula (posle 5:2 za Voznijacki) za konačni triojumf i mesto u drugom kolu, gde će igrati protiv zemljakinje Jelene Janković.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2013, FINALE, Đoković na Štepaneka u prvom meču finala Dejvis kupa