jelena jankovic carlston

Jelena: Odigrala sam pametno i čekala svoju šansu

Srpska teniserka Jelena Janković posle današnje pobede protiv Bojane Jovanovski u drugom kolu turnira premijer serije u Rimu izjavila je da je veoma zadovoljna igrom i još jednom naglasila da joj je veoma žao što je u ranoj fazi turnira igrala protiv koleginice iz reprezentacije.
-Odigrala sam odlično, malo sam sporije krenula u prva dva gema, ali sam posle toga podigla nivo, igrala sam baš pametno i sve vreme kontrolisala meč. Imala sam inicijativu, vodila igru, lagano osvajala svoje servis gemove i čekala šansu da napravim brejk – rekla je Jankovićeva srpskim novinarima koji izveštavaju iz Rima.
Jelena je ponovila da uživa u glavnom gradu Italije i dodala kako se nada da će u nastavku turnira igrati još bolje.
-Dobro je što sam danas odigrala još bolje nego na startu turnira, prvenstveno zbog toga jer sam se osećala bolje i sigurnije na terenu, povreda kolena je definitivno prošlost. Žao mi je što sam sa Bojanom igrala ovako rano, nadam se da ćemo se u budućnosti sretati bar u polufinalu – konstatovala je Jankovićeva.
Ona će u osmini finala igrati protiv Kineskinje Na Li.
-Nismo igrale četiri godine, ona u poslednje vreme igra dobro, ustvari već godinama igra dobro, posebno na šljaci, i sigurno će biti težak meč. Moraću da odigram još bolje, da se dobro krećem, odlično serviram. Videćemo, ali nadam se najboljem – poručila je srpska teniserka.
Jankovićeva i Na Li do sada su se sastajale sedam puta, a Kineskinja ima bolji skor 4:3, s tim da je Srpkinja dobila poslednja dva duela.

Povezana vest:  Đoković: Bio sam izuzetno motivisan da dobro startujem