Ana Ivanovic IV 2013

ROLAN GAROS 2013
Ivanović lako do šesnaestine finala Rolan Garosa

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u šesnaestinu finala Rolan Garosa pošto je danas u drugom kolu savladala Francuskinju Matildu Johanson sa 2:0 u setovima – 6:2, 6:2.
Najbolje rangirana srpska teniserka s lakoćom se probila u narednu rundu, postigavši treću pobedu nad Francuskinjom u isto toliko dosadašnjih duela. Raspoložena Ivanovićeva danas igrala veoma dobro, motivisano i raznovrsno, tako da 94. teniserka sveta nije imala nikakvih izgleda da priredi iznenađenje.
Tokom celog meča Ana je dominirala, servis je odlično služio, a snažni forhend udarci bili su neuhvatljivi za Johanson. Samo povremeno Francuskinja je pružala otpor, tako da je Ivanovićeva, u možda najboljem izdanju u poslednje vreme, bila superiorna.
Srpkinja je u velikom stilu okončala duel posle nepun sat igre i pridružila se Bojani Jovanovski, koja je postigla briljantnu pobedu nad favorizovanom Dankinjom Karolinom Voznjacki (7:6, 6:3).
Ivanovićeva u borbi za osminu finala igra protiv Francuskinje Viržin Razano, pobednicom nad Slovakinjom Zuzanom Kucovom (4:6, 6:2, 6:0).
Razano zauzima 178. mesto na WTA listi, a Ana je dobila četiri od pet dosadašnjih međusobnih mečeva.

Povezana vest:  Voznjacki u finalu US Opena