Novak Djokovic IV 2013

ROLAN GAROS 2013

Danas na terenu šestoro predstavnika Srbije

Petog dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, danas u četvrtak, na terene Rolan Garosa izlaze šestoro predstavnika Srbije – Novak Đoković, Janko Tipsarević, Jelena Janković, Nenad Zimonjić, Bojana Jovanovski i Viktor Troicki. Đoković, Tipsarević i Jankovićeva igraju mečeve drugog kola singla, s tim što će Jelena nastupiti i u dublu, kao i Zimonjić, Jovanovski i Troicki.
Najbolji teniser sveta sastaje se posle 12 sati na terenu „Filip Šatrije“ sa Argentincem Gvidom Peljom, 83. na ATP listi, protiv koga do sada nije igrao.
Pobednik se u šesnaestini finala sastaje sa boljim iz meča Grigor Dimitrov (Bugarska) – Lukas Pule (Francuska).
Tipsarevića posle 14 sati očekuje duel protiv Španca Fernanda Verdaska, trenutno 53. tenisera sveta, koga je pobedio dva puta u šest dosadašnjih mečeva. Bolji iz sutrašnjeg igra u šesnaestini finala sa pobednikom susreta između Rusa Mihaila Južnjog i Argentinca Federika Delbonisa.
Jankovićeva od 11 sati igra protiv Garbine Muguruze iz Španije, 72. na WTA listi. Biće to njihov prvi međusobni duel, a pobednica se u šesnaestini finala sastaje sa boljom iz meča Samanta Stosur (Australija) – Kristina Mladenović (Francuska).
U prvom kolu dublova Jovanovski i Čehinja Eva Hrdinova ograju posle 12.30 sati protiv slovačko-nemačkog para Janeta Husarova/Sabine Lisicki, a potom sledi meč Nenad Zimonjić (Srbija)/Žilijen Beneto (Francuska) – Pablo Anduhar/Tomi Robredo (Španija).
Poslednji na teren izlazi Viktor Troicki, koji u paru sa Italijanom Andreasom Sepijem igra protiv Francuza Pola-Anrija Matjea i Lukasa Pulea.

Povezana vest:  Jankovićeva i Klejbanova ubedljive na startu