Novak Djokovic FrenchĐoković: Igrao sam mnogo bolje nego protiv Gofana

Najbolji svetski teniser Novak Đoković rekao je posle pobede nad Argentincem Gvidom Peljom da je igrao mnogo bolje nego u startnom duelu protiv Belgijanca Davida Gofana.
Đoković se danas plasirao u šesnaestinu finala Rolan Garosa rutinski savladavši Pelju sa 6:2, 6:0, 6:2, nakon samo 86 minuta igre.
-Pelja je mlad, talentovan teniser i takvi imaju dodatnu motivaciju da pruže najbolju igru i naprave iznenađenje, pogotovo na gren slemu. Imao sam samo površne informacije o njemu i nisam znao šta da očekujem, međutim, napravio sam brejk na 2:2 u prvom setu i od tada sam kontrolisao meč. Igrao sam mnogo bolje nego u prvom kolu protiv Gofana, dobro sam odradio posao – kazao je Đoković, koji u narednoj rundi igra protiv Bugarina Grigora Dimitrova.
Biće to prilika za revanš, nakon sto je Dimitrov napravio iznenađenje na mastersu u Madridu savladavši svetskog broja jedan sa 2:1 u setovima.
-Bio je to odlučan meč, a on je zasluženo pobedio, igrao je sjajno. Ipak, postoji razlika između moje igre tada i sada. Osećam da sam na mnogo višem nivou. Sada znam kako treba da uđem u meč, fizički sam spreman i nadam se da će se isplatiti trud koji sam uložio – rekao je Đoković.
Od dosadašnja tri međusobna duela protiv Bugarina, Srbin je dobio dva.

Povezana vest:  BH TELEKOM INDORS 2011, Bozoljac u drugom kolu