Novak Djokovic polufinale monte karlo

Đoković u četvrtfinalu posle pobede protiv Kolšrajbera

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u četvrtfinale Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobedio 19. tenisera sveta, Nemca Filipa Kolšrajbera 3:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:4, 6:4). Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis, sve do petog, kada je Kolšrajber uspeo da oduzme servis Đokoviću i povede sa 3:2. On je nakon toga sačuvao tu prednost do kraja i poveo u meču. 
U drugom setu Đoković je zaigrao bolje, u četvrtom gemu napravio je brejk, a nakon osvojenog gema na svoj servis poveo je sa 4:1. Srpski teniser je, zatim, sačuvao brejk prednosti i izjednačio u meču. 
Do prednosti u trećem setu Đoković je došao brejkom u trećem gemu i posle 36 minuta igre u tom delu meča preokrenuo na 2:1. Prvi teniser sveta je u četvrtom setu dva puta oduzeo servis Kolšrajberu, u petom i sedmom gemu i poveo sa 5:2. Nemac je zatim zaigrao nešto bolje, u osmom gemu je iskoristio treću brejk loptu, nakon što je Đoković propustio da realizuje meč loptu i posle gema na svoj servis smanjio je zaostatak na 4:5. 
Đoković je, međutim, u narednom osvojio gem na svoj servis, iskoristio ukupno treću meč loptu i plasirao se u četvrtfinale. Srpski teniser će u četvrtfinalu igrati protiv 14. tenisera sveta, Nemca Tomija Hasa, koji je u osmini finala pobedio Mihaila Južnog iz Rusije sa 6:1, 6:1, 6:3. 
Prvi teniser sveta je do sada sedam puta igra protiv Hasa i ostvario četiri pobede. Poslednji put igrali su ove godine, na Mastersu u Majamiju, kada je Has pobedio sa 6:2, 6:4. 

Povezana vest:  ATP I WTA INDIAN VELS, Karlović eliminisan na startu