Janko Tipsarevic

Tipsarević otvorio tenisku akademiju u Beogradu

Teniser Janko Tipsarević otvorio je u sklopu Sportsko-rekreativnog centra 11. april u Novom Beogradu „Tenisku akademiju Tipsarević“. U današnjem saopštenju se navodi da su, u okviru Akademije koja radi od početka maja, tri otvorena teniska terena s pratećim objektima I kafić.
Dnevni program sadrži pojedinačni i grupni rad s takmičarima, školu tenisa za decu svih uzrasta i tenisko zabavište.
-Celo detinjstvo proveo sam na ovim terenima i oni za mene imaju veliku sentimentalnu vrednost. Kao mali mislio sam da bi bilo lepo da imam svoj klub u kojem mogu da treniram koliko želim. Eto, dvadesetak godina kasnije, ta dečačka želja mi se ispunila. Nadam se da ćemo kroz takmičarski program koji razvijamo, uspeti da odgajimo i nekog novog budućeg šampiona u obe konkurencije – rekao je Janko Tipsarević.
-Biću maksimalno uključen u izradu koncepta programa i metodologije rada sa takmičarima, pre svega svojim znanjem, stručnošću I iskustvom – dodao je 14. teniser sveta.
S takmičarskom kategorijom, decom mlađeg i starijeg uzrasta od osam do 18 godina, radiće četiri trenera, pod nadzorom direktora i koordinatora programa Akademije, Veljka Tipsarevića koji je godinama teniski trener.

Povezana vest:  US OPEN 2012, Đoković rutinski prošao u osminu finala