Novak Djokovic-1

Novak Đoković: Najteže mi je da pobedim sebe!

Posle kraćeg odmora sa devojkom Jelenom na Korzici, najbolji teniser sveta Novak Ðoković u Londonu se priprema za Otvoreno prvenstvo Engleske i kaže da ne razmišlja o protivnicima koji ga čekaju, već o tome kako da dobije mentalnu borbu sa samim sobom.
-Nikada ne vodim mentalne ratove sa protivnicima u svlačionici i mislim da najveći mentalni izazov predstavljam sam sebi – rekao je Ðoković u intervjuu za Asošijeted pres.
-Uoči svakog meča pokušavam da se usredsredim na pozitivne misli i ukoliko u tome uspem, slede naredne faze. U zavisnosti od intenziteta i nivoa tenisa javljaju se sumnje, pa i strahovi, da li ću pobediti ili izgubiti. Ako sve to uspem da usmerim u pozitivnom smeru, protivnik to oseti i to postaje moja prednost – rekao je Ðoković.
Za razliku od Rodžera Federera i Endija Mareja, koji su se već oprobali na travi, Ðoković posle Rolan Gartosa nije igrao, a neko vreme nije ni trenirao.
-Na Korzici nisam uzimao reket u ruke, samo sam odmrao i išao na pecanje. Posle Rolan Garosa osetio sam da mi je potreban manji odmor, a Korzika je idealno mesto za to. Pripreme za Vimbldon počeo sam pre par dana, kada sam došao u London – kazao je Ðoković.
Početkom priprema, prvi igrač sveta se vratio i specijalnoj dijeti bez glutena, ali kaže da ga to neće sprečiti da pojede neku porciju jagoda sa šlagom.
-Poslednjih godina naučio sam neke stvari o svom telu. Jedna od njih je da ne smem da koristim gluten i toga se pridržavam, pogotovo uoči i za vreme turnira – kaže Ðoković i dodaje da su jagode sa šlagom simbol Vimbldona i da će ih svakako i ove godine probati.

Povezana vest:  Dolonc izgubila od Minele