nole vimbldon finale slavlje 1Sutra počinje Vimbldon, Đoković želi novu titulu

Sutra u Londonu počinje 127. izdanje Vimbldona, a prvi na teren od srpskih tenisera izaći će Janko Tipsarević i Viktor Troicki.
Tipsarević vodi protiv Troickog sa 2:1 i bolji iz tog duela sastaća sa pobedinikom meča Andrej Kuznjecov (Rusija) – Albert Montanjes (Španija).
Pored Tipsarevića i Troickog, na trećem gren slemu sezone učestvuje još šest Srba, a najviše se očekuje od Novaka Đokovića koji će pokušati da ponovi uspeh iz 2011. godine i dođe do titule.
Đoković će na startu igrati protiv 33. tenisera sveta Nemca Florijana Majera protiv koga vodi sa 3:0 u pobedama. Prošle godine sastali su se u četvrtfinalu Vimbldona i slavio je Đoković sa 6:4, 6:1, 6:4.
„Verujem da sam na vrhuncu svoje karijere i da igram zaista dobar tenis. Nadam se da ću dobiti nadahnuće i pružiti najbolje partije na Vimbldonu. Volim da igram u Londonu, jer je trava specifična podloga u ovom sportu“, rekao je Đoković.
Prvi reket sveta imao je sreće prilikom žreba, pošto bi tek u finalu mogao da se sastane se najvećim konkurentima Rafaelom Nadalom, Endijem Marejom ili Rodžerom Federerom.
Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto postavljeni su za 11. nosioce u muškom dublu i na startu će igrati protiv Slovaka Lukaša Lacka i Filipa Polašeka.
Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović igraće protiv Francuskinje Virdžini Razano, dok će protivnica Jelene Janković biti Britanka Džoana Konta.
Ivanovićeva i Razano do sada su se sastajele šest puta i srpska teniserka vodi sa 5:1 u pobedama.
Jankovićeva do sada nije igrala protiv 22-godišnje Konte, trenutno 137. igračice na svetu.
Bojana Jovanovski igraće protiv mlade Hrvatice Ajle Tomljanović, trenutno 147 teniserke na WTA listi, dok će Vesna Dolonc na megdan izaći Belgijanki Janini Vikmajer.
Turnir u Londonu traje do 7. jula, a titule brane Švajcarac Rodžer Feder i Amerikanka Serena Vilijams.

Povezana vest:  US OPEN 2013, Danas na terenu Tipsarević, Ivanović, Janković i juniorke