Novak Djokovic RG 1

VIMBLDON 2013

Đoković: Igra je tu, polako hvatam ritam

Najbolji svetski teniser Novak Đoković rekao je danas da je veoma zadovoljan igrom i pobedom nad Florijanom Majerom iz Nemačke u prvom kolu Vimbldona, ali je istakao da ima elemenata koje će pokušati da popravi.
-Zadovoljan sam, ipak je ovo prvi takmičaraski meč na travi ove sezone, a Vimbldon najveći turnir. Veliko je zadovoljstvo igrati na centralnom terenu. Imao sam za protivnika nezgodnog Majera. On je odličan rival sa kvalitetnim i raznovrsnim udarcima, dobro igra na travi. U svakom slučaju, ovo je bio moj dobar nastup – kazao je Đoković odmah posle meča prvog kola.
On je danas posle tri seta savladao Nemca sa 6:3, 7:5, 6:4.
-Zadovoljan sam što sam ovako odigrao u prvom kolu. Ima, doduše, par stvari koje bih poboljašao, kao što je servis. Generalno, igra je tu, a normalno je da u prvom kolu tražim idealan ritam – naveo je srpski teniser.
Đoković je prokomentarisao i jučerašnju senzacionalnu pobedu Belgijanca Stiva Darsisa nad jednim od najvećih favorita na turniru, Rafaelom Nadalom.
-Gledao sam veći deo, bio je to sjajan meč. U ključnim momentima Darsis je odigrao izvanredno. To se dešava, pogotovo kad stignete sa šljake na travu. Nije igrao nijedan meč na travnatoj podlozi ove sezone. Njegov poraz je definitivno veliko iznenađenje – zaključio je Đoković.
Svetski broj jedan u drugom kolu čeka boljeg iz duela u kojem se kasnije danas sastaju Amerikanci Bobi Rejnolds i Stiv Džonson.

Povezana vest:  US OPEN 2013, Ivanović ubedljva u prvom kolu