viktor troicki rim 2012

VIMBLDON 2013

Troicki: Lakše nego što sam očekivao

Srpski teniser Viktor Troicki posle današnje pobede nad Andrejem Kuznjecovim i plasmana u treće kolo Vimbldona rekao je da je očekivao mnogo teži posao.
-Zadovoljan sam pobedom koja je bila lakša nego što sam očekivao. Igrao sam dobro, nisam Kuznjecovu dozvolio šansu da razmišlja o pobedi. Zadovoljan sam servisom i srećan zbog plasmana u treće kolo – kazao je Troicki za televiziju B92.
Troicki je savladao Kuznjecova posle tri seta – 6:4, 6:3, 6:4.
-Mnogo je važno da se igra što je kraće moguće. To mi mnogo znači, jer onda spremniji mogu da uđem u sledeći duel – naveo je srpski teniser, koji je i u prvom kolu protiv Janka Tipsarevića dobio meč posle tri seta.
On će u trećem kolu igrati protiv pobednika meča Mihail Južnji (Rusija) – Vasek Pospišil (Kanada).
-Znam šta da očekujem protiv Južnjija. Ove godine igrao je finale u Haleu, odlikuje ga brz i agresivan tenis. Može da dobije bilo koga, ali ako mu nije dan zna i da izgubi. Sve zavisi od mene, ako budem igrao dobro, mogu da ga pobedim – istakao je Troicki.
Srpski teniser naveo je i da ima problem sa alergijom na polen.
-Dok igram otvore se disajni putevi, tako da u ovim trenucima nemam probleme. Alergičan sam na travu i polen, uvek je tako na Vimbldonu, koristim par stvari koje pomažu – zaključio je Troicki.

Povezana vest:  VIMBLDON 2013, ĐokoviĆ bez napora u drugom kolu Vimbldona