vesna dolonc

VIMBLDON 2013

Dolonc pobedila Janković za šesnaestinu finala Vimbldona 

Srpska teniserka Vesna Dolonc plasirala se u šesnaestinu finala gren slem turnira u Vimbldonu pošto je večeras u 2. kolu savladala zemljakinju Jelenu Janković sa 2:0 u setovima – 7:5, 6:2. Dvadesettrogodišnja Dolonc, trenutno 97. teniserka sveta rođena u Moskvi, priredila je veliko iznenađenje pobedivši mnogo poznatiju i bolje rangiranu protivnicu (14). Do izuzetno značajnog uspeha došla je nakon velikog preokreta u prvom setu, koji je uzdrmao Jankovićevu i omogućio Dolonc da u nastavku zaigra najbolji tenis u karijeri.
Favorizovana Jankovićeva vodila je čak sa 5:2, imala pri 5:4 i dve set lopte, ali je Dolonc igrala kao u transu i za tili čas preokrenula rezultat.
U drugom setu Dolonc je potpuno dominirala. Nervoznoj Jankovićevoj ništa nije polazilo za rukom, pa je nova Fed kup reprezentativka Srbije sigurno okončala borbu posle sat i po igre za pobedu u njihovom prvom međusobnom okršaju.
Dolonc i šesnaestini finala Vimbldona igra protiv Belgijanke Kirsten Flipkens koja je pobedila Bojanu Jovanovski sa 6:4, 6:4.

Povezana vest:  Lajović u glavnom žrebu mastersa u Rimu