Novak Djokovic Wimbledon-3Đoković: Težak meč, nadam se polufinalu

Najbolje rangirani teniser sveta Novak Đoković rekao je danas polse pobede u osmini finala Vimbldona nad Nemcem Tomijem Hasom da je meč bio težak, kao i da je zadovoljan pruženom igrom.
-Has je uvek težak protivnik. Znao sam kada sam ulazio u meč da ima bolji rezultat od mene na travi. On igra sjajno na ovoj vrsti podloge, ima dosta varijacija servisa i izlazaka na mrežu. Odigrao sam dobar meč, zadovoljan sam plasmanom u četvrtfinale Vimbldona – rekao je Đoković.
Đoković je danas za dva sata i 12 minuta pobedio Nemca sa 3:0 (6:1, 6:4, 7:6), a rekao je da je posle osvojenog prvog seta znao da mora da pruži još bolju igru.
-Nikada nije lako. Prvi jeste bio lak, ali sam znao, da ću morati da naporno radim da dođem do pobede. Bilo je dosta problema tokom meča, posebno kod 5:3 u trećem setu kada sam servirao za plasman, ali na svu sreću dobro se završilo – rekao je on.
Đković će se u četvrtfinalu sastati sa Tomašem Berdihom iz Češke, koji je pobedio Australijanca Bernarda Tomića sa 3:1.
Prvi teniser sveta rekao je da se na ovogodišnjem Vimbldonu oseća sjajno, kao i da se nada da će pobediti Čeha i izboriti polufinale.
-Izgubio sam od njega 2010. godine ovde u polufinalu. Nikada nije lepo kada igrate protiv nekoga ko vas je pobedio na ovom terenu, ali verujem u uspeh. Igram dobar tenis…možda čak i bolji nego 2011. kada sam osvojio. Osećam se lepo na terenu i nadam se da ću uspeti – kazao je on.

Povezana vest:  MARAKEŠ, ČELINDŽER, Bozoljac melje u Maroku