Juan Martin-Del Potro WimbledonDel Potro: Teško je podneti poraz

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro rekao je danas da mu je teško da podnese poraz od Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona, a taj meč je ocenio kao „veliku bitku“.
-Teško je podneti poraz. Vodila se velika bitka. Meč je bio na visokom nivou i bio sam jako blizu – preneli su Del Potrove reči argentinski elektronski mediji.
Đoković je posle četiri sata i 43 minuta pobedio „Delpa“ sa 3:2 u setovima.
-Uspeo sam da zadržim svetskog broja jedan skoro pet sati, s dobrim, dugačkim poenima. Vraćao sam servis, to je bilo dobro i pomoglo mi je da napredujem. Siguran sam da je (trener) Franko (Davin) jako srećan, s jedne strane – rekao je Del Potro.
Argentinac je priznao da mu je teško bilo da izgubi posle takvog meča.
-Ljudi oko mene su mi govorili lepe stvari, ali me rastužuje pomisao da sam igrao sjajan meč dva dobra protivnika i izgubio. Teško mi je kad izgubim. Ima susreta kada obojica igrača zaslužuju da pobede, ali ako je trijumf zapao njemu, onda ga je i zaslužio – rekao je Del Potro.
On je kazao da je zadovoljan svojim nastupom na Vimbldonu.
-Ono što sam iskusio na terenu bilo je spektakularno, nevezano za rezultat. Važno je što sam ponovo postao opasan i mogu da se nosim s najboljima na svetu – kazao je Del Potro.

Povezana vest:  Đoković odbranio titulu na turniru u Majamiju