Marion Bartoli Wimbledon 1VIMBLDON 2013
Bartoli osvojila Vimbldon posle pobede nad Lisicki

Francuska teniserka Marion Bartoli osvojila je danas Vimbldon, pošto je u finalu pobedila Nemicu Sabinu Lisicki sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4.
Ovo je 15. teniserki sveta prva grend slem titula, posle jednog finala i jednog polufinala. Ovo joj je ukupno osma titula u karijeri.
Druga učesnica neočekivanog finala je 24. na WTA listi, a do sada je u karijeri osvojila tri titule.
Lisicki je u svom prvom grend slem finalu napravila je brejk već u prvom gemu, ali je to bilo sve od nje u prvom setu, pošto je Bartolijeva nakon toga osvojila šest uzastopnih gemova i dobila prvi set sa 6:1.
Lisicki je bolje počela drugi set i bila je blizu novog brejka, ali nije uspela da ga ostvari, a u jednom trenutku posle svoje dvostruke servis greške se rasplakala.
Bartoli je uspela da dođe do 5:1, ali je Lisicki odbranila tri meč lopte i zaigrala slobodnije, osvojivši sledeća tri gema, ali je bila daleko od iznenađenja, i na kraju je Francuskinja slavila u drugom setu sa 6:4, osvojivši pobednički poen asom.
Bartolijeva je odmah posle meča rekla da je o ovome maštala od kada je bila devojčica.
-Nisam mogla ni da sanjam da ću postati šampion Vimbldona asom. Dugo sam radila na svom servisu i čuvala sam ga za kraj, kada je najvaznije. Moj tata, koji je sada ovde sa mnom, mnogo mi znači. Danas je rođendan i Ameli Morezmo. Srećan rođendan, devojko – rekla je uzbuđena Bartolijeva posle meča.
-Da mi je neko rekao kada sam počela takmičenje ovde na terenu broj 14 da ću na kraju biti šampion, pomislila bih da je to nemoguće. Sanjala sam o ovome od kada sam imala šest godina – dodala je ona.

Povezana vest:  Princ Albert odlikovao Novaka Ðokovića