Andy Murray Championships WimbledonMarej: Bilo je veoma teško, ne sećam se poslednjeg gema

Novi šampion Vimbldona Endi Marej blistao je od sreće nakon što je u finalu savladao Novaka Đokovića i doneo Velikoj Britaniji prvi trofej na ovom turniru posle 77 godina.
-Bilo je veoma teško, odigrao sam protiv Đokovića mnogo mečeva i znao sam da je on jedan od najvećih boraca. Videli ste kako je bilo na kraju, ali uspeo sam. Za razliku od prošle godine i poraza u finalu, što mi je bio najteži trenutak u karijeri, sada je sve sjajno. Hvala svima, ne verujem da bih uspeo bez navijača, ovde na terenu, na Henmanovom brdu, kao i onih u Škotskoj – rekao je Marej.
Na pitanje da li se seća šta se tačno dogodilo u poslednjem gemu kada je imao 40:0, a potom morao da spašava brejk lopte Marej je rekao:
-Ne znam, žao mi je, stvarno ne mogu da se setim. Znam samo da je trajao dugo, dugo, predugo – poručio je Marej, koji je osvojio drugu gren slemu titulu u karijeri, nakon US opena prošle godine, takođe trijumfom protiv Đokovića.
Marej je posle više od tri sata borbe slavio sa 3:0 u setovima – 6:4, 7:5, 6:4.
On je prvi Britanac šampion Vimbldona nakon punih 77 godina. Pre njega to je pošlo za rukom Fredu Periju 1936.
Finalnom meču na ovogodišnjem Vimbldonu prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić i britanski premijer Dejvid Kameron.

Povezana vest:  Neizvesno učešće Čilića na Australijen openu