Viktor Troicki

Troicki: Nikada nisam uzimao nedozvoljena sredstva

Srpski teniser Viktor Troicki večeras je u Umagu energično demantovao da je koristio nedozvoljena stimulativna sredstva, istakavši da će uložiti žalbu na suspenziju Međunarodne teniske federacije (ITF).
-Nikada nisam koristio nedozvoljene supstance. Jedina istina je da mi je zvaničnik doping kontrole dopustio da ne predam uzorak krvi zbog toga što se tog dana nisam osećao dobro – izjavio je Troicki, koji je u Umagu učestvovao na ATP turniru.
ITF je večeras izrekla Troickom 18. mesečnu suspenziju zbog kršenja pravila o dopingu. Srpski teniser proglašen je krivim za propust prilikom doping kontrole na masters turniru u aprilu u Monte Karlu, kada nije dao traženi uzorak krvi.
-Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri. Ne znam zašto imam ovakav tretman, a potpuno sam nevin. Šokiran sam, u Monte karlu sam verovao da uzorak krvi mogu da predam sutradan. Svakako ću se žaliti na ovu kaznu ITF – poručio je Troicki.
ITF je saopštila da nije mogla da prihvati argumente srpskog tenisera i izrekla mu suspenziju koja ističe u ponoć 24. januara 2015. godine. Troicki je ranije večeras u osmini finala ATP turnira u Umagu poražen od Španca Tomija Robreda sa 2:0 u setovima – 6:0, 6:4.

Povezana vest:  Monfis odustao od Tokija i Šangaja