Ana Ivanovic MadridWTA KARLSBAD
Ana Ivanović bez finala

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale turnira u Karlsbadu u Kaliforniji, pošto je veèeras u polufinalu izgubila od treæe igraèice sveta Beloruskinje Viktorije Azarenke u tri seta – 6:0, 4:6, 6:3.
U èudnom meèu, koji je trajao nešto manje od dva sata, Ana je propustila priliku da končèno pobedi neku od vodećih teniserki sa WTA liste.
U prvom setu Ivanović nije osvojila nijedan gem, ali je igrala neuporedivo bolje nego što bi iz rezultata moglo da se nasluti i propustila je četiri prilike za brejk.
Drugi set srpska teniserka je odigrala odlično. Posle prvog servisa osvojila je čak 84 odsto poena, a za razliku od prvog seta imala je stopostotnu realizaciju brejk šansi , dva od dva, i izborila je treći set.
U odlučujućem setu Ana je počela isuviše da greš i da protivnici poklanja poene u seriji. Ogromnih problema imala je posle drugog servisa, kada je osvojila samo dva od 11 poena i Azarenka je to umela da iskoristi.
Zahvaljujući plasmanu u polufinale, Ivanović je popravila bodovni saldo na WTA listi i od ponedeljka će biti 14. teniserka sveta, sa 20 poena manje od Jelene Janković.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Kiša prekinula meč Tipsarević-Karlović