Novak Djokovic IV 2013

Đoković: Bilo je skoro savršeno

Prvi teniser sveta Srbin Novak Đoković ocenio je da je odigrao skoro savršen meč protiv Francuza Rišara Gaskea u četvrtfinalu ATP turnira u Montrealu.
– Odigrao sam na navišem nivou – rekao je Đoković koji je sa 6:1, 6:2 preciznim i razornim forhendima prosto pregazio Gaskea.
Srpski teniser je završio posao i plasirao se u polufinale posle svega 52 minuta igre.
-Od starta meča sam pokušao da nametnem svoju igru i da kontrolišem meč, u čemu sam i uspeo. Ovo je bilo najbliže savršenstvu – rekao je Đoković.
Prvi reket sveta će se za mesto u finalu sastati sa Špancem Rafaelom Nadalom koji je takođe bio nemilosrdan u pobedi nad Australijancem Marinkom Matoševićem – 6:2, 6:4
-Mislim da na tvrdoj podlozi imam veće šanse protiv Nadala. Naravno, biće ovo težak meč za obojicu, ali spreman sam za taj izazov – rekao je Đoković.
Nadal vodi u međusobnim duelima sa Đokovićem sa 20:15, ali poslednja četiri duela odigrana na tvrdoj podlozi dobio je srpski teniser.
Nadal je priznao da je Đoković u blagoj prednosti u odnosu na njega.
-Uslovi ovde verovatno više pogoduju Đokoviću, jer se radi o jednoj od najbržih podloga u svetu, što Novaka čini blagim favoritom – rekao je Nadal.

Povezana vest:  Đoković siguran protiv Tomića, naredni protivnik Anderson