Novak Djokovic RG 1Đoković: Odigrao sam užasan meč

Najbolji teniser sveta Novak Đoković priznao je posle poraza od Amerikanca Džona Iznera da je igrao neprepoznatljivo od početka do kraja meča.
Đoković je večeras u četvrtfinalu mastersa u Sinsinatiju izgubio od Iznera sa 2:1 u setovima (7:6, 3:6, 7:5), pa je propustio priliku da osvoji jedinu masters titulu koja mu nedostaje u bogatoj riznici.
-To je razočaravajuće da sam odigrao na ovakav način. Za mene, to je veoma razočaravajuće – izjavio je srpski as nakon duela po velikoj vrućini, u kojem je napravio dosta grešaka i servirao daleko ispod nivoa.
S druge strane, Izner je na pravi način koristio svoje najjače oružje, razoran servis, i najviše zahvaljujući tome stigao do druge pobede nad svetskim brojem jedan u njihovom petom međusobnom okršaju.
Đoković nije krio da je u velikoj meri doprineo neočekivanom porazu na turniru gde je bio finalista 2008, 2010, 2011. i 2012. godine.
-Generalno, odigrao sam veoma loš meč. Užasan meč, od početka do kraja. Osim na početku drugog seta, bio sam potpuno drugačiji igrač – kazao je Đoković, koji je napravio čak pet dvostrukih servis grešaka.
Izner nije krio oduševljenje zbog trijumfa nad prvim reketom sveta.
-Ovo je za mene fantastična pobeda. Svakako jedna od najvećih koje pamtim kao teniser – rekao je Amerikanac, trenutno 22. na ATP listi.
Izner će u borbi za finale igrati protiv Argentinca Huana Martina Del Potra, koji je pobedio Rusa Dmitrija Tursunova sa 6:4, 3:6, 6:1.
Turnir u Sinsinatiju igra se za ukupan nagradni fond od tri miliona dolara.

Povezana vest:  WTA PEKING, Serena Vilijams u finalu Pekinga