Novak Djokovic US Open

US OPEN 2013

Đoković: Beker je trebalo da osvoji prvi set

Srpski teniser Novak Đoković priznao je da je danas trebalo da njegov protivnik Benjamin Beker osvoji prvi set u meču drugog kola Otvorenog prvenstva SAD, ali da je on, Đoković, imao sreće.
-Beker je kvalitetan protivnik i trebalo je da osvoji prvi set. Imao sam dovoljno sreće da se vratim i pobedim u prvom setu, a posle toga sam se osećao mnogo prijatnije na terenu – rekao je Đoković posle meča.
Đoković je pobedio Bekera sa 7:6, 6:2, 6:2 i tako se plasirao u treće kolo poslednjeg grend slema u sezoni. U petak je na stadionu Artur Eš duvao vetar, što se često dešava i ometa igru. 
-Morate da se prilagodite tome, kretanjem i koracima, da biste došli do lopte. Nisam to radio u prvom setu. Pokušavao sam i dalje da pronađem svoju igru sa osnovne linije, a on je servirao dobro. Nisam u prvom setu iskoristio svoje šanse da napravim brejk – rekao je Đoković.
Posle dobre igre u taj-brejku, prvom igraču sveta je trebalo manje od jednog sata da osvoji sledeća dva seta i savlada 78. igrača na ATP listi. 
-Dobro sam odigrao taj-brejk i onda su se nekako stvari slegle. Počeo sam bolje da serviram, počeo sam da ulazim u teren, što je važno. Moram da počinjem kao što sam počeo svoj prvi meč, ali moja igra dolazi na taj nivo. Ovo danas je bio važan ispit za mene – rekao je Đoković.

Povezana vest:  WTA KOPENHAGEN, Voznjacki i Zakopalova u finalu