Jelena Jankovic 2013

US OPEN 2013

Janković teško do osmine finala US Opena

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva SAD pošto je večeras u šesnaestini finala savladala Japanku Kurumi Naru sa 2:0 u setovima – 6:4, 7:6 (7:5). Prvi međusobni okršaj protiv malo poznate Japanke, 109. na WTA listi, predstavljao je neočekivano težak ispit za 12. teniserku sveta. Jankovićeva je uložila mnogo truda dok konačno nije srušila otpor uporne protivnice, posle skoro dva sata neizvesne i uzbudljive borbe.
Srpkinja je povela u setovima osvojivši odlučujući poen na servis Nare, a u drugom setu vođena je još žešća bitka. Viđeno je čak osam brejkova, Jankovićeva je gubila sa 5:2, ali je osvojila tri gema zaredom za izjednačenje (5:5).
Kada se činilo da je u naletu i da će rutinski okončati duel, Nara je brejkom ponovo povela. Jankovićeva je uzvratila, da bi tek u tej-brejku do izražaja došli iskustvo i kvalitet srpske teniserke, koja je posle mnogo muka srušila otpor raspoložene Japanke.
Jankovićeva u borbi za četvrtfinale igra protiv šeste na svetu, Kineskinje Na Li, koja je ranije večeras pobedila Britanku Loru Robson 6:2, 7:5. Do sada su se osam puta sastajale na WTA turnirima, a skor je nerešen 4:4.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković i dalje ubedljivo prvi, mali napredak Bozoljca