Ana Ivanovic Madrid

US OPEN 2013

Azarenka zaustavila Anu u osmini finala US Opena

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrtfinale US Opena, pošto je večars u četvrtom kolu izgubila od Beloruskinje Viktorije Azarenke sa 4:6, 6:3, 6:4.
Ivanovićeva je posle odličnog starta neshvatljivo pala u nastavku susreta i dozvolila drugoj teniserki sveta da zabeleži i petu pobedu iz sedam međusobnih duela. 
Srpkinja je sjajno otvorila meč, dobro se kretala i udarala loptice iz forhenda, pa je vrlo brzo došlao do prednosti od 3:0. 
Nastavila je sa agresivnom igrom, napadala je servis protivnice, pogodila čak 18 vinera i sasvim zasluženo došla do vođstva. 
Drugi set obeležila je nesigurna igra obe teniserke. Seriju od pet vezanih brejkova u kojima nijedna igračica nije uspela da sačuva svoj servis prekinula je Beloruskinja u šestom gemu posle tri neiznuđene greške Ivanovićeve i uvela meč u treći set. 
Dosta oscilacija u igri bilo je i u odlučujućem setu i to sa obe strane mreže, međutim bolju koncentraciju u završnici imala je Azarenka i iskoristila neiznuđene greške protivnice. 
Azarenka će u četvrtfinalu igrati protiv Danijele Hantuhove iz Slovačke, koja je sa 2:1 u setovima pobedila Amerikanku Alison Riske.

Povezana vest:  ATP ŠANGAJ, Zimonjić i Beneto zaustavljeni u Šangaju