Novak Djokovic-1

US OPEN 2013

Đoković u polufinalu Ju Es opena

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u polufinale Ju Es opena u Njujorku, pošto je pobedio ruskog tenisera Mihaila Južnog sa 3:1 u setovima (6:3 6:2, 3:6, 6:0). Prvi teniser sveta Đoković se tako sedmu godinu uzastopno plasirao u polufinale Ju Es opena, u kome će igrati sa 10. igračem na ATP listi, Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom. 
Vavrinka je sinoć pobedio branioca titule, Britanca Endija Mareja sa 6:4, 6:3, 6:2. U drugom polufinalu igraju Španac Rafael Nadal i Francuz Rišar Gaske. 
-Znao sam da neće biti lako protiv Južnog, kada sam izgubio treći set, koncentrisao sam se na svaki poen i počeo da igram kao u prva dva seta. Znao sam da je važno da napravim brejk na početku četvrtog seta, to sam i uradio, nakon čega sam osetio veliko olakšanje i zaigrao sjajno – rekao je Đoković. 
Srpski teniser se 14. put uzastopno plasirao u polufinale nekog grend slem turnira, dok će Vavrinka prvi put igrati u polufinalu grend slema. 
Đoković i Vavrinka su do sada igrali 14 međusobnih mečeva, srpski teniser pobedio je 12 puta i zabeležio je pobede u poslednjih 11 mečeva. 
-Uvek sam se trudio da igram najbolje na grend slem turnirima. Biće tesan meč protiv Vavrinke i tu nema favorita. Pobedom protiv Mareja pokazao je zbog čega zaslužuje da bude među 10 najboljih igrača sveta – rekao je Đoković. 

Povezana vest:  ATP PEKING, Bob i Majk Brajan pobednici turnira u Pekingu