Novak Djokovic US OpenUS OPEN 2013
Đoković i Nadal igraju sutra uveče za trofej Ju Es opena

Srpski teniser Novak Đoković I Španac Rafael Nadal igraju sutra uveče u finalu poslednjeg grend slem turnira u sezoni, Ju Es opena u Njujorku.
Prvi teniser sveta Đoković se peti put u karijeri, a četvrti uzastopno, plasirao u finale Ju Es opena i pokušaće da osvoji drugu titulu. Prvi put na terenima Flašing Meoduza Đoković je pobedio 2011. godine, kada je savladao upravo Nadala sa 3:1 (6:2, 6:4, 6:7, 6:1).
Đoković je prošle godine igrao u finalu Ju Es opena, ali je izgubio od Britanca Endija Mareja sa 2:3 (6:7, 5:7, 6:2, 6:3, 2:6).
Drugi teniser na ATP listi Nadal, prošle godine nije igrao zbog povrede, a do sada je jednom osvojio Ju Es open, 2010. godine, pobedom protiv Đokovića od 3:1 (6:4, 5:7, 6:4, 6:2).
Finalni meč igra se sutra od 23 sata po srednjeevropskom vremenu, I to će biti njihov 37. međusobni duel. Đoković je do sada ostvario 15, a Nadal 21 pobedu.
Ove godine igrali su tri puta, a Nadal je pobedio u dva poslednja meča – na Mastersu u Montrealu 2:1 (6:4, 3:6, 7:6) i u polufinalu Rolan Garosa 3:2 (6:4, 3:6, 6:1, 6:7, 9:7), dok je prvi teniser sveta pobedio na Mastersu u Monte Karlu sa 2:0 (6:2, 7:6).
Sutrašnji duel Đokovića i Nadala biće njihov treći u poslednje četiri godine na Ju Es openu. Srpski teniser, osvajač šest grend slem titula, do finala je došao posle jučerašnje pobede protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke od 3:2 (2:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:4), u meču koji je trajao četiri sata i devet minuta.
Nadal, osvajač 12 grend slem trofeja, bez većih je problema, u noći između subote i nedelje, pobedio Francuza Rišara Gaskea sa 3:0 (6:4, 6:1, 6:2), za nešto više od dva sata igre.
-Prošle godine nisam imao priliku da igram na Ju Es openu i finale je za mene san. Novak je neverovatan takmičar. Rezultati govore da je verovatno jedan od najboljih igrača koje sam ikada video. On je veliki šampion i biće to teško finale za mene, ali nadam se da ću biti spreman – rekao je Nadal posle meča sa Gaskeom.
Đoković i Nadal će se do kraja godine boriti za prvo mesto na ATP listi. Bez obzira na ishod finala, srpski teniser će za neko vreme zadržati prvo mesto na listi.
-Naravno da mi je to važno. Poslednje dve sezone završavam na prvom mestu ATP listi i znam koliko morate da bude konstantni i koliko energije i napornog rada ulažem u tih 10, 11 meseci kako bih bio prvi teniser sveta. Mislim da je Rafa u boljoj poziciji, ali nastaviću da se borim – rekao je Đoković.
-Moram da igram dobro i da osvajam turnire ako želim da završim godinu na prvom mestu. Ali, ovo nije prvi put da se suočavam sa takvom situacijom. Boriću se – dodao je srpski teniser.

Povezana vest:  WTA: Olga Danilović 109. teniserka sveta, Iga Švjontek i dalje prva