Novak Djokovic ATP Monte Carlo

Đoković: Znam kako bi trebalo da igram protiv Nadala

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da zna kako bi trebalo da igra protiv Španca Rafaela Nadala u večerašnjem finalu Ju Es opena i da je njegov cilj da osvoji trofej.
-On ima mnogo samopouzdanja, ali znam kako bi trebalo da igram protiv njega. Ostvario sam najviše uspeha na terenima na tvrdoj podlozi. U Njujorku sam dva puta igrao protiv njega u finalu. Znam šta moram da radim – rekao je Đoković, preneli su danas američki mediji.
-Bez obzira ko mi je protivnik, daću sve od sebe da osvojim titulu – dodao je srpski teniser.
Đoković i Nadal večeras od 23 sata igraju u finalu Ju Es opena I obojica žele da osvoje svoj drugi trofej na tom turniru. Oni su igrali u finalu 2010. godine, kada je pobedio Nadal (3:1) i godinu dana kasnije, kada je trijumfovao Đoković (3:1).
Prvi teniser sveta igraće peti put, a četvrti uzastopno, u finalu Ju Es opena. Prošle godine izgubio je od Britanca Endija Mareja (2:3).
-Nadal ove godine još nije izgubio meč na tvrdoj podlozi, a svi znamo da to nije njegova omiljena podloga. Ove godine izgubio je samo tri meča i bez sumnje, trenutno je najbolji teniser sveta – rekao je Đoković, koji je do sada osvojio šest grend slem titula.
Drugi teniser sveta Nadal rekao je da je želeo drugog protivnika u finalu.
-Više bih voleo da igram protiv nekog drugog. Ali, tako je, kako je. Želim da igram s teniserom protiv kojeg imam veće šanse da pobedim. Ali igrali smo mnogo mečeva (36) i to su uvek bili uzbudljivi dueli – rekao je Nadal, osvajač 12 grend slem titula.

Povezana vest:  Nišikori odustao od Sinsinatija zbog povrede