Rafael Nadal RG 22

Toni Nadal: Rafael Nadal je navikao da igra uz bol

Rafael Nadal je navikao da igra uz bol zbog povređenog kolena, rekao je danas trener i stric španskog tenisera Toni Nadal. Nadal se februara vratio na teren posle sedmomesečne pauze zbog povrede kolena i od tada je osvojio devet titula, uključujući i trofej na Rolan Garosu. 
-Koleno je takvo kakvo je, i mislim da je Rafa navikao da igra uz bol. Mislim da je zaslužio sve uspehe koje je postigao, jer ga je mnogo koštalo da ih postigne – rekao je Toni Nadal, preneli su španski mediji. 
-Pre šest meseci nismo mogli ni da zamislimo da ćemo stići dovde. Stvari su se razvijale mnogo bolje nego što smo očekivali i možemo da zahvalimo bogu, majci prirodi ili nekom drugom za sve što se dogodilo – dodao je on. 
Drugi teniser sveta Nadal će večeras od 23 sata igrati u finalu Ju-es opena protiv prvog na ATP listi – Novaka Đokovića. Obojica bi da osvoje drugi trofej u karijeri na tom turniru. To će biti njihov 37. duel, a Nadal je zabeležio 21 pobedu. 
-Mislim da će to biti težak meč za obojicu. On je teniser protiv koga ne želite da igrate, prvi igrač sveta, a igra na (tvrdoj)podlozi koja mu najviše odgovara – rekao je Toni Nadal. 

Povezana vest:  Nadal: Federer udaljen svetlosnim godinama