djokovic OFFICIAL DRAW 11

DAVIS CUP 2013

Đoković: Nadam se vođstvu posle prvog dana

BEOGRAD, 13. septembra (Tanjug) – Prvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je večeras posle pobede nad Vasekom Pospišilom u prvom meču polufinala Dejvis kupa da se nada da će Srbije povesti protiv Kanade sa 2:0 posle prvog dana.
-Nadam se da će i Janko uspeti da pobedi Miloša Raonića što bi nam uveliko olakšalo krajnji zadatak – rekao Đoković na konferenciji za novinare.
Prvi reket Srbije zadovoljan je današnjim mečom protiv Pospišila.
-Ovo je bio fantastičan meč, osećam se svežim s obzirom da sam stigao u Beograde pre 36 sati. Mislim da sam igrao fantastično i drago mi je što sam doneo prvi poen Srbiji – rekao je Đoković.
Srpski teniser je dodao da je za svakog igrača značajno kada ostvari pobedu u Dejvis kupu. 
-Tu predstavljate svoju zemlju, čast mi je da branim boje Srbije, a retki su trenuci kada možete da osetite timski duh koji nas nosi. Ovde je Srbija u pitanju i svi smo dodatno motivisani da pružimo maksimum – rekao je Đoković.
On je naglasio da je šljaka na kojoj se igra meč dosta suva i da ide u korist dobrim serverima. Đokovć je ocenio da je odluka Međunarodne tensike federacije (ITF) da se Viktoru Troickom zabrani prisustvo meču u Beogradskoj areni žalosna činejnica.
-Žalosno je što mu nisu dozovoli da bude u dvorani, verujem da će on u Lozani uspeti da dobije ovaj slučaj. Mislim da zabrana prilaženja Areni nije korektna s obzirom da odluka o suspenziji nije još pravosnažna, jer je on uputuio žalbu – rekao je Novak.
Đokovć je dodao da se oseća odsustvo Viktora Troickog.
-Sa Viktorom smo kompletniji, ali šta je tu je – rekao je Đoković.
On je naglasio da je sledeći protivnik Miloš Raonić izuzetan teniser.
-Raonić ima najveći list na nozi koji sam video u životu, ipak je to Crnogorac, to je prirodna sila – rekao je Đoković u duhovitim tonu i dodao da Raonić zaslužuje da se nađe među prvih pet igarča na svetu.
On je nagovestio da bi mogao da igra u sutrašnjem dublu u zavisnosti od ishoda meča Tipsarević – Raonić.

Povezana vest:  Nova ATP lista, napredak Tipsarevića do 35. mesta