f Janko Tipsarevic against Milos Raonic008

Tipsarević: Razočaran sam, ali verujem u konačnu pobedu

Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je večeras da je razočaran porazom od Miloša Raonića kojim je Kanada izjednačila na 1:1 u polufinalu Dejvis kupa, ali je poručio da veruje u konačnu pobedu.
-Razočaran sam jer nisam iskoristio šanse u petom setu, bio sam spremniji od Miloša, koji je očigledo bio mrtav umoran u finišu meča, ali je savršeno servirao do kraja. Ja sam izgubio fokus što me je na kraju koštalo izgubljenog meča – rekao je Tipsarević na konferenciji za medije u Beogradskoj areni.
Tipsarević je naglasio da su po njegovom mišljenju nijanse odlučile u večerašnjem duelu u kojem je on propustio jednu meč loptu.
-Nisu to bile taktičke greške, već nijanse u kojima je na kraju slavio Raonić. Bio sam siguran da ću pobediti i zbog toga sam još više razočaran – priznao je Tipsarević.
On je ocenio da je publika izvanredno podržala reprezentaciju i dodao da se nada da će Dejvis kup mečevi biti nastavljeni u istom ambijentu. 
Selektor Srbije Bogdan Obradović pohvalio je zalaganje Tipsarevića na današnjem meču i ocenio da je drugi reket „orlova“ sjajno odigrao, ali da jednostavno nije imao sreće.
-Nastavićemo da igramo sa ogromnom pozitivnom energijom koju naši igrači pružaju na terenu. Imamo veliku želju za pobedom, što je naša najveća prednost – rekao je Obradović.
On je dodao da nema dilemu oko toga ko će igrati u sutrašnjem dublu.
-Nemam glavobolju, jer imam sva tri tenisera na raspolaganju. Naš jak adut u dubl kategorji je Ilija Bozoljac. On je bio pravo otkrovenje u Bojsiju. Radi se o teniseru koji je svetski rekoreder u brzini servisa, pravi je fenomen i savršen igrač za Dejvis kup reprezentaciju – rekao je Obradović.
On je pozvao navijače da i u nastavku takmičenja makslimalno podrže tenisere.
-Čestitam i Novaku i Janku na pruženim partijam. Novak je junački odradio posao, uspeo je da se oporavi od velikog umora po dolasku iz Njujorka sa US opena. Čestiitam mu na toj ogromnoj dozi pozitivne energije – rekao je Obradović.
Obradović je na kraju podržao Viktora Troickog i ocenio da je Međunarodna teniska federacija (ITF) preterala sa kaznom.
-ITF je preterala sa kaznom, jer ovde nije reč o dopingu. Ova kazna bi mogla da mu uništi karijeru, što on svakako nije zaslužio – ocenio je Obradović.

Povezana vest:  Nadal u finalu turnira u Dohi