TROICKI-GOFFIN 23

DAVIS CUP 2013

Tipsarević pobedu posvetio Troickom

Teniser Janko Tipsarević pobedu kojom je Srbija izborila plasman u finale Dejvis kupa, posvetio je suspendovanom saigraču iz reprezentacije Viktoru Troickom. Teniska reprezentacija Srbije plasirala se danas u finale Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je Janko Tipsarević doneo ekipi treći poen protiv Kanade, pobedom protiv Vaseka Pospišila od 3:0 u setovima.
Ranije danas Novak Đoković je doneo izjednačenje Srbiji na 2:2, pobedom protiv Miloša Raonića od 3:0. Tipsarević je u izjavi na terenu rekao da je pobeda nad Pospišilom jedan od najboljih trenutka u njegovoj profesionalnoj karijeri i zahvalio saigračima i publici. 
On je u izjavi za Radio-televiziju Srbije rekao da je protivnik u finalu Dejvis kupa, češka reprezentacija, izuzetno težak protivnik i da je mnogo kvalitetnija od Kanade. Dodao je da Srbija ima Novaka Đokovića, a da očekuje da se vrati i Vitor Troicki koga je Međunarodna teniska federacija (ITF) na 18 meseci suspendovala zbog doping prekršaja.
-Ovo je pobeda za njega – rekao je Tipsarević za Troicikog, kome je potom publika skandirala. 
Selektor reprezentacija Bogdan Obradović pohvalio je svoje izabranike zbog, kako je rekao, „zaista fenomenalnog rezultata“.
-To su sjani momci koji hoće da igraju za svoju zemlju, koji daju poslednji atom snage – rekao je Obradović, na pitanje kako su se igrači izborili s pritiskom. 
On je izrazio nadu da će danšnji rezultati doprineti da ITF promeni odluku i da će se Troicki brzo vratiti u tim.

Povezana vest:  ATP INDIAN VELS, Nadal i Federer čekaju da prestane kiša