Jelena Jankovic RG

Jelena Janković u finalu Pekinga

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale WTA turnira u Pekingu, pošto je danas u prvom polufinalu savladala Čehinju Petru Kvitovui sa 6:7 (7:9), 6:1, 6:1.
Prvi reket Srbije nije dozvolila da je uzdrma nesrećno izgubljeni prvi set, već je smireno ušla u drugi , dobila ga sa 6:1, da bi istim metodom nastavila da „teroriše“ Kvitovu i u trećem, došavši na kraju do pobede.
Početak meča nije obećavao da bi Jankovićeva na kraju mogla da dođe do ubedljivog trijumfa.
Kvitova je povela sa 3:1 uz brejk, ali je Janković potom vezala četiri gema za vođstvo od 5:3. Malo opuštanja bilo je dovoljno da Čehinja uzvrati, a Janković je neuspešno dva puta servirala za set – kod rezultata 5:4 i 6:5. Malu igru nerava na kraju dobila je u taj brejku Kvitova.
Psihološka prednost Čehinje međutim, nije dugo trajala, Janković je „okrenula list“, potpuno se fokusirala na svaki udarac i za tili čas došla do 5:0, prepustivši do kraja seta samo jedan gem protivnici.
Janković nije popuštala „dizgine“ ni u nastavku meča, odmah je napravila brejk (2:1), i poljuljala već uveliko narušeno samopouzdanje protivnice koja do kraja meča nije uspela da se oporavi od „nokdauna“.
Srpska teniserka će u borbi za titulu u Pekingu igrati sa pobednivcm drugog polufinala u kojem se sastaju Amerikanka Serena Vilijams i Poljakinja Agnješka Radvanska.

Povezana vest:  ATP LISTA, Djoković pao na 13. mesto, Nadal ponovo prvi