Ana Ivanovic Madrid

Ivanović u četvrtfinalu Linca

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Lincu pošto je danas u meču osmine finala savladala Italijanku Frančesku Skjavone sa 2:0 u setovima – 6:3, 7:5.
Ivanovićeva je povremeno igrala sa oscilacijama, ali dovoljno kvalitetno da bez većih problema sruši otpor italijanske veteranke, trenutno 46. na svetskoj rang listi. Do pete pobede nad Skjavone, u isto toliko međusobnih duela, Srpkinja je došla nakon sat i po igre zahvaljujući boljoj koncentraciji i snažnijim udarcima.
Italijanka je meč započela brejkom, ali je Ivanovićeva brzo stabilizovala igru i odmah uzvratila, da bi do kraja seta osvojila još jedan gem na servis protivnice (4:2) i lagano povela sa 1:0.
U nastavku borbe brejk je napravila srpska teniserka, a kada je na isti način došla do prednosti od 3:2, sve je ukazivalo da joj pobeda neće izmaći, bez obzira što je Skjavone na protivnički servis izjednačila na 5:5.
Ivanovićeva je rutinski srušila otpor Italijanke i u četvrtfinalu, u petak, čeka bolju iz sutrašnjeg duela između Slovakinje Dominike Cibulkove i Poljakinje Kataržine Piter.
Turnir u austrijskom gradu igra se za nagradni fond od 235.000 dolara.

Povezana vest:  VIMBLDON 2012, Federer se provukao do četvrtog kola