Marin CilicČilić učestvuje na Masters turniru u Parizu

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani saopštio je danas da je umanjio suspenziju hrvatskom teniseru Marinu Čiliću sa devet na četiri meseca, pa će on tako zaigrati na Masters turniru u Parizu naredne nedelje, prenose hrvatski mediji.
Čilić je uložio žalbu na odluku nezavisnog antidoping tela Međunarodnog teniskog saveza (IADT) da ga iz tenisa suspenduje na devet meseci zbog unošenja nedozvoljene supstance u organizam, pa je tako CAS presudio u njegovu korist i on će od 26. oktobra moći da nastupa na turnirima.
Hrvatski teniser je bio suspendovan na devet meseci zato što mu je u uzorku pronađena nedozvoljena supstanca koju je nenamerno uzeo. On je bio pozitivan na testu urađenom 1. maja, tokom turnira u Minhenu.
Žalbeno veće CAS-a odlučilo je i da se hrvatskom teniseru vrate bodovi za ATP listu i novac iz nagradnog fonda koje je osvojio između 2. maja i 25. juna 2013. godine, odnosno na turnirima na kojima je nastupao posle turnira u Minhenu kada je otkriveno da je koristio nedozvoljenu suspstancu.

Povezana vest:  ATP RIM, Trojica Španaca i Litvanac u polufinalu Večnog grada