Juan Martin Del Potro 2012

Del Potro pobedio Gaskea na početku turnira u Londonu

Argentinski teniser Huan Martin del Potro pobedom je počeo učešće na završnom turniru sezone u Londonu, pošto je u prvom kolu Grupe B savladao Francuza Rišara Gaskea sa 2:1 u setovima 6:7, 6:3, 7:5. Argentinac, peti teniser na ATP rang listi, je do prvog trijumfa na turniru u Londonu došao posle dva sata i 24 minuta igre.
U prvom setu viđen je po jedan brejk na obe strane. Prvi je napravio Gaske iskoristivši drugu šansu da oduzme servis u osmom gemu, međutim, Argentinac je odmah potom uzvratio istom merom. Taj period igre je potom okončan u taj brejku, koji je Gaske dobio sa 7:4, napravivši sa četiri mini-brejka, dok je Del Potru to dvaput pošlo za rukom. 
U drugom setu, jedini brejk napravio je Del Potro i to u četvrtom gemu, kada je Gaske imao 40:0 na svoj servis, ali je peti teniser na ATP rang listi vezao pet uzastopnih poena i došao do prednosti od 3:1, koju je sačuvao do kraja tog perioda igre i tako izjednačio na 1:1 u setovima. 
Odlučujući set doneo je najviše uzbuđenja. Del Potro je, kao i u drugom, sredinom seta napravio brejk, međutim, pri rezultatu 5:4, kada je servirao za pobedu Gaske mu je napravio brejk. 
Fracuz je potom došao na servis, koji bi mu obezbedio taj-brejk, ali je Argentinac napravio novi brejk, koji je potom potvrdio i tako došao do prve pobede na završnom turniru sezone. Ranije danas, Švajcarac Stanislas Vavrinka savladao je Tomaša Berdiha posle velike borbe sa 2:1. 
U Grupi A, sa Vavrinkom i Berdihom takmiče se još Španci Rafael Nadal i David Ferer, dok su Novak Đoković i Švajcarac Rodžer Federer u Grupi B. 

Povezana vest:  ATP PARIZ, Ferer drugi finalista u Parizu