Goran IvanisevicIvanišević: Advokat ITF želeo da uništi Čilića

Bivši hrvatski teniser Goran Ivanišević rekao je danas da je advokat Međunarodnog teniskog saveza (ITF) želeo da uništi karijeru Marinu Čiliću. CAS je 25. oktobra smanjio Čiliću kaznu sa devet na četiri meseca zabrane igranja tenisa zbog dopingovanja.
-Bio sam sa njim na saslušanju pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS), gde ga je advokat ITF-a ispitivao sat i 30 minuta, bez ijednog valjanog dokaza. Tak čovek je želeo da uništi Čilićevu karijeru, hteo je na njemu napraviti svoju. Sreća da su CAS-ove sudije razumni ljudi i da su okončali tu hajku – rekao je Ivanišević.
Čilićev menadžer Vinsent Stavo rekao je da je ITF lagao da se njegov klijent dopingovao.
-ITF je lagao da se Čilić dopingovao, a onda su izneli još gnusniju laž da je hrvatski teniser laže. Optužili su ga pogrešnos supstancom, metabolid je sve što su našli u njegovom telu, ali radi se o neaktivnoj supstanci. ITF se nije ni izvinuo – rekao je Stavo.
On je dodao da je od samog početka strategija Čilićevih advokata bila da ne razgovara sa medijima. Čilić je trenutno 41. teniser sveta, a najbolji plasman na VTA listi je ostvario 22. februara 2010. godine kada je bio deveti.

Povezana vest:  Del Potro propusta i Otvoreno prvenstvo SAD