Viktor Troicki RG

Troicki: Imam osećaj da me tretiraju kao kriminalca

Srpski teniser Viktor Troicki rekao danas da ima osećaj da ga Svetska antidoping agencija tretira kao kriminalca, istakavši da mu je čak bilo zabranjeno da u Beogradskoj areni prisustvuje finalu Dejvis kupa između Srbije i Češke.
Troickom je Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani u utorak samo smanjio suspenziju sa 18 na 12 meseci zbog odloženog odlaska na doping kontrolu na mastersu u Monte Karlu ranije ove godine.
-Tretiraju me kao kriminalca, nije mi čak bilo dozvoljeno ni da budem u Areni. Rekli su mi da ne mogu da prisustvujem, čak ni kao gledalac koji je kupio kartu za taj meč. Mnogo igrača je stalo iza mene i dalo mi podršku, to mi mnogo znači jer se nalazim u najtežem trenutku u karijeri – rekao je Troicki u direktnom uključenju za CNN.
Svojevremeno 12. teniser sveta priznao je da je bio iznenađen kada je video da je Novak Đoković u utorak u Londonu govorio o njegovom slučaju i naglasio da mu Đokovićeva podrška mnogo znači.
Đoković je na konferenciji za novinare okrivio ljude iz Svetske antidoping agencije rekavši da rade neprofesionalno i da im više ne veruje.
-Nisam znao da će on to reći, a način na koji je rekao zaista mi neverovatno puno znači. Sjajno je u ovom trenutku imati podršku veoma dobrog prijatelja, veoma sam mu zahvalan na tome. On je zaista moj iskreni prijatelj i sada sam se u to i uverio. Ali ne samo on, već i drugi igrači, Jelena Janković, Janko Tipsarević i Rafa Nadal takođe su rekli lepe stvari – zaključio je Troicki, koji će posle odluke CAS na teren moći tek u julu 2014.
Finalni meč Dejvis kupa između Srbije i Česke igra se u Beogradskoj areni od 15. do 17. novembra.

Povezana vest:  Janković poražena u četvrtfinalu od Serene Vilijams