Janko Tipsarevic US
Saopštenje Dejvis kup tima Srbije zbog izostanka Janka Tipsarevića sa finala Srbija – Češka 2013.
 
Teniska reprezentacija Srbije u najvažniji dvoboj ipak ulazi oslabljena. Janko Tipsarević, dugo godina stub ekipe, koji je do sada odigrao 57 mečeva za Davis cup tim Srbije, ne može da pomogne svojim  saigračima. Podmukla povreda pete, sa kojom naš igrač kuburi još od januara meseca, uzela je svoj danak i sada, na kraju sezone, umesto da je na teniskom terenu, moraće da pauzira i strpljivo leči već hroničnu upalu.
Koliko je naš Janko želeo da igra ovaj meč, govori i činjenica da je u protekle dve nedelje primio dve injekcije kortikosteroida direktno u petu, pokušavajući sve da sanira povredu i zaigra za Srbiju protiv Češke. 
-Na žalost moramo da saopštimo da smo nakon detaljnog uvida u postojeće zdravstveno stanje našeg igrača Janka Tipsarevića i sprovedenog odgovarajućeg lečenja i doziranog opterečenja pod nadzorom stručnog tima, utvrdili da Janko Tipsarević nije sposoban za nastup u sledećem Davis cup meču reprezentacije Srbije. Ova odluka je doneta iz razloga prvi što njegovo trenutno stanje ne dozvoljava takav stepen opterećenja kakav je moguć u okavim tipovima meča kakav je Dejvis kup. Reč je o obnovljenoj povredi područja pete stopala našeg sportiste, rupturi u prečniku od 20 mm. Naš igrač Tipsarević je insistirao da nastupi u presdstojećem meču, ali je sručni štab je stao na stanovište da je ovo u interesu kako reprezentacije tako i njegovo lično. Proces brige i lečenja se nastavlja i mi se iskreno nadamo da će Jankova povreda u skorijoj budućnosti biti prošlost – rekao je doktor Dejvis kup tima Srbije Zdeslav Milinković. 
Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović je u tim uvrstio mladog Dušana Lajovića, koji  je već debitovao u dresu reprezentacije, ceneći njegov učinak na  treningu poslednjih dana u Areni, a u izboru je još imao Iliju Bozoljca  i Borisa Pašanskog, igrača sa ne malim iskustvom koji je već bio u 50  najboljih igrača sveta.
-Pored svih napora Jankovih ipak smo odlučili da on ne igra ovaj Davis cup meč i ja kao selektor stojim iza njega. Znam da je imao dobar tim ljudi oko sebe i da je učinio sve napore da pokuša da igra i doprinese timu, ali svi mi moramo da shvatimo da je zdravlje igrača na prvom mestu i da ovo nije poslednji meč koji Janko igra za našu reprezentaciju, već će igrati i u narednim sezonama. Nismo želeli da rizukujemo, Janko je to hteo, ali mi nismo dozovili. Ova je odluka najbolja za njega i budućnost našge tima. Sigurno je da će nam Janko puno nedostajati, ali u svakom slučaju dobro smo trenirali čitave nedelje i sigurno ćemo izaći maksimalno pripremljeni u petak. Janku želim što brži oporavak i povraratak na teren  – rekao je selektor Obradović. 
Povezana vest:  Lajović: Zadovoljan sam, hvala publici