DJOKOVIC-ROCHUS 07
DAVIS CUP 2013, FINALE
Đoković pobedio Štepaneka, Srbija vodi protiv Češke 1:0
 

Teniska reprezentacija Srbije povela je danas sa 1:0 protiv Češke u finalu Dejvis kupa, pošto je Novak Đoković u tri seta pobedio Radeka Štepaneka, 7:5, 6:1, 6:4. U drugom današnjem meču sastaju se Dušan Lajović i Tomaš Berdih.0
Sutra od 16.00 se igra dubl u kome se sastaju Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac protiv Štepaneka i Berdiha. U nedelju je ponovo na program singl. Prvi set u okršaju najboljeg srpskog tenisera Đokovića i Štepaneka obeležila su tri brejka, od čega je srpski teniser napravio dva. 
Đoković je prvi brejk napravio u šestom gemu, kada je došao do tri vezane šanse da oduzme servis i pritom iskoristivši drugu. Štepanek je već u narednom došao do svojih prvih brejk lopti u meču, ali Đoković je uspeo da spasi čak tri i to sve odličnim servisima, a onda i da dođe do 5:2. 
Čeh je potom sa lakoćom dobio svoj servis gem, a na Đokovićev je veoma brzo došao do 0:40. Štepanek je ovaj put iskoristio drugu brejk loptu i smanji rezultat na 5:4. 
Naredni brejk viđen je u 12. gemu na servis Štepaneka. Đoković, drugi teniser sveta, je odličnim riternima pritisao servis Čeha i lako došao do dve vezane brejk lopte od kojih je iskoristio prvu i došao do prednosti od 1:0 u setovima. 
Na početku drugog seta Štepanek je agresivnom igrom u trećem gemu na servis Đokovića došao do tri brejk lopte, ali je srpski teniser još jednom uspeo da se izvuče iz nezgodne situacije i povede sa 2:1.
Posle propuštenih brejk šansi nivo igre Štepaneka je znatno pao, počeo je mnogo više da greši, što je Đoković iskoristio i već u četvrtom gemu došao do tri šanse da oduzme servis, pritom iskoristivši prvu i tako došao do prednosti od 3:1. Đoković je do kraja seta napravio još jedan brejk i to na isti način kao i prvi, dok je svoje servise dobijao sa lakoćom, pa je tako stekao prednost od 2:0 u setovima. 
U trećem setu brejk lopte nije bilo sve do devetog gema, kada je Đoković na servis Štepaneka došao do prve i odmah je iskoristio i tako došao u poziciju da servira za meč, što je i učinio na najbolji mogući način tako Srbiju doveo do prednosti od 1:0. 
Srbiji je ovo drugo finale Dejvis kupa, posle osvojene titule 2010. godine, dok su Česi aktuelni prvaci. 

Povezana vest:  Federerov otkaz pod lupom posle teškog poraza Švajcarske