dusan lajovic finale (2)

DAVIS CUP 2013, FINALE

Berdih bolji od Lajovića, 1:1 u finalu

Teniska reprezentacija Češke izjedančila je večeras u Beogradu protiv Srbije u finalu Dejvis kupa, pošto je Tomaš Berdih savladao Dušana Lajovića. Berdih je pobedio Lajovića u tri seta – 6:3, 6:4, 6:3. 
Ranije danas, Novak Đoković je doneo prvi bod Srbiji pobedom nad Radekom Štepanekom sa 3:0 u setovima (7:5, 6:1, 6:4). Lajović je hrabro počeo meč protiv favorizovanog Berdiha i bez većih problema je čuvao svoj servis sve do osmog gema. 
U tom gemu imao je i 30:00, ali je Čeh tad zaigrao mnogo bolje I uspeo da napravi brejk i povede sa 5:3. U narednom gemu Berdih je bio siguran na svoj servis i bez izgubljenog poena, posle 35 minuta igre, poveo sa 1:0 u setovima. 
Kao i u prvom, i na početku drugog seta teniseri su dobro servirali I nisu jedan drugom davali prilike za brejk. Šansu da oduzme servis protivniku prvi je dobio Berdih u petom gemu što je iskoristio I poveo s 3:2. 
Lajović je do kraja seta na servis Berdiha uspeo da osvoji svega dva poena, te je tako Čeh lako došao do prednosti od 2:0. Na početku trećeg seta Berdih je odmah došao do brejka koji je sačuvao do kraja tog perioda igre, iako je Lajović čak triput imao 0:30 na servis Čeha, ali ni jednom nije uspeo da dođe do šanse da oduzme servis. 
Drugog dana finala Dejvis kupa na programu je meč dublova, koji se igra od 16.00. Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac igraju protiv Lukaša Rosola i Jana Hajeka. Selektori su do sat vremena pred početak meča u mogućnosti da promene sastave ekipa. 

Povezana vest:  WTA LISTA, Ivanović peta, Janković 15, Jovanovski 57.