Novak Djokovic Barclays

Đoković ponovo bolji od Nadala

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je u egzibicionom meču u Santjago de Čileu španskog rivala Rafaela Nadala sa 7:6, 6:4.
Ovaj meč odigran je u čast oproštaja od tenisa 33-godišnjeg Čileanca Nikolasa Masua.
-Ovo je neverovatno. Na mojoj oproštajnoj noći Nadal, Đoković i Nalbandijan su ovde da mi pomognu da kažem zbogom tenisu. Ne znam šta da kažem. Mnoge uspomene su mi prošle kroz glavu – putovanja, mečevi, Dejvis kup, sve što mi je tenis pružio, hvala Bogu – rekao je Masu.
Masu je profesionalnu tenisku karijeru počeo pre 16 godina, a najveći uspeh u karijeri su mu zlatne medalje u singlu i dublu na Olimpijskim igrama u Atini 2004.
Nakon singla u Santijagu, odigran je meč u konkurenciji parova, a sav prihod koji je sakupljen od prodaje karata ide u dobrotvorne svrhe.
Đoković danas putuje u Buenos Ajres, gde će odigrati novi egzibicioni meč, na kojoj će se David Nalbandijan oprostiti od tenisa.
Prema planu organizatora, Đoković će na stadionu „La Rural“ u nedelju, 24. novembra odigrati singl meč protiv Rafaela Nadala, a potom i dubl sa Huan Monakom protiv Nadala i Nalbandijana.

Povezana vest:  Krunić 119. na svetu posle skoka od 13 mesta, pad Janković