boris beker

Beker zbog Đokovića napušta televiziju Bi-Bi-Si

Legendarni nemački teniser Boris Beker izjavio je danas da će napustiti ulogu stručnog konsultanta na televiziji Bi-Bi-Si jer želi da se posveti radu sa Novakom Đokovićem. Beker od 2002. godine radi na britanskoj televiziji zajedno sa nekadašnjim rivalima Džonom Mekinroom i Petom Kešom, a nedavno se priklučio Đokovićevom stručnom štabu. 
-Ne mogu da analiziram mečeve na televiziji i da sledećeg dana budem trener. Biću na terenu u trenerci, analiziraću video snimke i trudiću se da od Đokovića napravim boljeg igrača. Na ovom nivou tenisa male stvari odlučuju da li će te osvojiti turnir ili biti drugi – rekao je Beker za Bild.
On je dodao da će sa Đokovićem na ATP turneji provesti oko 20 nedelja i da će ga, u zavisnosti od slobodnog vremena, povremeno posećivati sin Amadeus i supruga Lili.
Beker će sa srpskim teniserom biti u Dubaiju, Majamiju, Monte Karlu, Rimu, Rolan Garosu, Vimbldonu, Sinsinatiju, US Openu, Šangaju, Parizu i Londonu. Tokom teniske karijere Nemac je osvojio šest Gren slem titula, a od toga je tri puta slavio na Vimbldonu, dva puta u Melburnu i jednom na US openu.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Argentina povela protiv Srbije u polufinalu Dejvis kupa