Ana Ivanovic Hopman Cup 2013
Ana Ivanović u četvrtfinalu
 
Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale turnira u Oklendu, na Novom Zelandu pošto je jutros pobedila 84. teniserku sveta, Šveđanku Johanu Larson 2:0 u setovima (6:1, 6:1).
Ivanovićeva, 16. teniserka sveta, do pobede je došla za 43 minuta igre.
-Veoma sam zadovoljna, nisam mnogo grešila na terenu. Očekivala sam težak duel pošto smo do sada igrale tesne mečeve. Pokušavala sam da budem agresivna, da joj dobro vraćam servise, a takođe i moji početni udarci su bili veoma dobri – rekla je Ivanovićeva posle meča.
Ivanovićeva, koja je u prvom kolu pobedila Amerikanku Alison Riske sa 7:5, 7:6, rekla je da je izvukla pouke iz tog meča.
-Imala sam težak meč u prvom kolu, pa sam danas bila malo umorna, ali dobro sam se osećala na terenu i uživala sam. Volim Oklend, tu se lepo osećam, kao kod kuće. Prvi put igram na tom turniru i nadam se da ću imati priliku da dođem opet – rekla je Ivanovićeva.
Ona će u četvrtfinalu igrati protiv 81. teniserke sveta Kurumi Nare iz Japana, koja je pobedila sunarodnicu Ajumi Naru sa 6:0, 6:1. To će biti njihov prvi duel.
-Bila sam iznenađena kada sam videla njen rezultat. Sigurna sam da je moj trener to gledao i da će gledati neke njene prošle mečeve, pa ćemo tokom treninga napraviti plan – rekla je Ivanovićeva.
Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Oklendu (Novi Zeland) pošto je jutros savladala Šveđanku Johanu Larson sa 6-1 6-1. Protivnica Ani Ivanović u meču za ulazak u polufinale turnira koji se igra za nagradni fond od 250.000 dolara biće Japanka Kurumi Nara koja je pobedila zemljakinju Ajmi Moritu sa 6-0, 6-1.
U ostalim mečevima 2. kola postignuti su ovi rezultati:
Sači Išizu (Japan) – Julija Gerges (Nemačka) 6-2, 3-6, 7-5
Venus Vilijams (SAD) – Ivon Mejsburger (Austrija) 4-6, 6-3, 6-2
Garbine Muguruza (Španija) – Šeron Fičmen (Kanada) 1-6, 6-3, 6-3
(5) Dzejmi Hempton (SAD) – Kristina Pliškova (Češka) 6-3, 6-4
(3) Kirsten Flipkens (Belgija) – Karolina Pliškova (Češka) 6-4, 6-3
Pobednici turnira u Oklendu pripašće ček na 43.000 dolara, a zaradiće i 280 WTA poena.
Povezana vest:  Jakšić poražena na startu turnira u Osaki